Tips en trics voor thuis

 Ook al is de praktijk gesloten tijdens vakanties of in de weekenden, u mag met vragen , twijfels etc altijd bellen en appen!

 

Ik probeer u dan op afstand te adviseren en als een klacht behandelt MOET worden kan ik u altijd helpen met de daarvoor aangewezen route !

Dus bel , mail of app , schroom niet als ik kan helpen doe ik dat heel erg graag ! 

Helpen nu ook via deze website; met hieronder een paar algemene tips die de voeten hopelijk zo lang mogelijk in optimale conditie houden .

 Alle producten zijn verkrijgbaar Bij Bianca en telefonisch of via de web shop te bestellen.

                     Daarnaast nogmaals; schroom niet om met vragen te bellen, appen of mailen 

(06-41880249) 

Voeten wassen

Was uw voeten dagelijks, liever niet met zeep maar met lauwwarm water. Droog uw voeten altijd goed af , ook tussen de tenen met een schone handdoek. laat daarna de voeten nog even drogen aan de lucht voordat u uw sokken aan trekt.

Nagels knippen

Je kunt het beste je nagels knippen als je net onder de douche vandaan of uit bad komt , ze zijn dan nog lekker zacht . Knip de nagels recht af , zonder de hoekjes weg te knippen , je voorkomt hiermee ingroeiende nagels !

Knip ze niet te kort, laat een klein beetje van het witte randje zichtbaar, maar ook niet te lang !

Droge huid, eelt en kloven 

 

Eelt vormt zich door druk en wrijving ( bv door te strakke schoenen) ,

een droge huid kan ontstaan door te veel, te lang, te heet douchen en gebruik van zeep .

Als de droge harde laag van eelt scheurt doordat er druk op komt en deze niet mee beweegt ontstaan er kloven .

 Zorg goed voor je huid en probeer eelt en kloven te voorkomen door dagelijks je voeten in te crème met een creme die ureum bevat ( bijvoorbeeld demoleen van HFL) en draag comfortabele passende schoenen, let er op dat deze geen te dunne zolen hebben . Als het mooie weer er weer aan komt en je wilt slippers dragen zorg dan ook voor een goede pasvorm; loop niet op de rand van de slippers! 

Eelt kun je verwijderen met een voetenrasp /vijl verkrijgbaar bij een drogist, je kunt ook je voeten scrubben met bijvoorbeeld zout, suiker vermengd met een olie , of HFL spalking scrub. Met een scrub verwijder je de dode huidcellen en kun je de "aangroei"van eelt wat vertragen, ook zorgt scrubben ervoor dat de crème beter intrekt en beter zn werk kan doen . Ontstaan er daadwerkelijk pijnlijke kloven dan kan Roselan Balm van HFL voor herstel van binnen uit en voor verlichting zorgen . Ik raad u aan voor uitgebreider advies voor de verzorging  van kloven even te bellen .

Likdoorns

likdoorns zijn verdikte eeltplekken van de huid die ontstaan door druk en wrijving. Ik omschrijf een likdoorn vaak als; "een punaise van eelt met de punt in de huid " 

Er bestaan harde likdoorns; vaak op een teen of onder de bal van de voet of hiel., en zachte likdoorns vaak tussen twee tenen . Beide worden meestal veroorzaakt door niet goed passend  schoeisel of door stadsafwijkingen. 

Ter voorkoming van likdoorns is het dus zaak goed passend schoeisel te dragen . Mocht er al een likdoorn aanwezig zijn dan de druk op de likdoorn verminderen door ten eerste het aanpassen van het schoeisel ( tijdelijk pantoffel, slipper oid) en door ten tweede bijvoorbeeld wandelwol te gebruiken of een likdoornringetje . (wel een ringetje zonder eeltverweker ! ) Beide zijn verkrijgbaar Bij Bianca .

Ingroeiende teennagel 

Bij een ingroeiende teennagel groeit vaak een puntje van de nagel in het omliggende nagelbed of nagelwal.  Meestal gebeurt dit aan de grote teen . De teen is pijnlijk rood gezwollen en druk , bv door lopen, verergert de klachten . De oorzaken zijn vaak;  grote druk op de teen door te kleine knellende schoenen, het rondknippen van de nagels in plaats van recht, en het te kort afknippen van de nagels.  

Mocht er een ingroeiende nagel ontstaan dan is het eerste advies, spoelen onder een lauwwarme douche kop en de nagelomgeving indruppelen met sterilon . Daarnaast moet zo snel mogelijk de nagelpunt verwijdert worden zodat de druk afneemt en daarmee de kans op ontstekingen .

Daarnaast kunt u met een tape (leukoplast) de nagelwal aan de ingroeiende zijde omlaag tapen , tijdelijk slippers gaan dragen in plaats van  dichte schoenen, , een pakking maken met groene klei behoort ook tot de mogelijkheden wat u zelf thuis kunt doen ter voorkoming van erger en om de pijn wat te verzachten . 

 

Gellak verwijderen                                    

Gellak moet na 6 weken verwijdert worden , en niet alleen omdat het vanwege uitgroei niet meer mooi lijkt ! Zelf je gellak verwijderen is best een intensief klusje maar het kan wel !

 1* knip watten 5 schijfjes door midden

2* knip 10 stroken aluminiumfolie

3*week de wattenschijfjes in pure aceton (PAS OP ACETON IS LICHT ONTVLAMBAAR !)

4*leg op elke nagel een wattenschijfje

5*pak de nagel in met een strook aluminiumfolie, zodat het schijfje goed op de nagel drukt

6* wacht 15-20 minuten 

7* de gel wordt zacht en je kunt nu bv met een theelepeltje de gellak verwijderen 

8* lukt dat niet dan de punten 1 tm 8 nogmaals herhalen 

 

          Masseer daarna de nagels en de nagelomgeving in met een heerlijke verzorgende nagelriemolie bijvoorbeeld met 5 oil complex van Victoria Vynn